Menara Condong Teluk Intan

Menara Condong Teluk Intan

Menara Condong Teluk Intan   Telah dibina di dalam tahun 1885 oleh kontraktor Leong Choon Chong. Asalnya menara ini menempatkan sebuah tangki air untuk dibekalkan ke bandar ini sekiranya berlaku kemarau atau kebakaran. Ianya pernah berperanan sebagai penanda waktu dan penunjuk arah laluan kapal ke Pelabuhan Telok Anson suatu masa dahulu. Kecondongan menara ini sering…

Share This:

Senarai Drama/Filem Adaptasi Novel

Drama filem adaptasi novel

Assalamualaikum & Hi ! Malaysia sekarang ini tengah TREND drama-drama dan filem yang diadaptasi daripada novel. Disini saya senaraikan drama/filem adaptasi novel untuk rujukan pembaca. Sekiranya tidak pasti novelnya, korang boleh tengok di website >> BOOKSTORE dan pada yang berminat untuk membeli novel tersebut boleh direct kepada pemilik instagaram ini >> @alqoidshoppe . TI AMO,…

Share This:

Cara Terminate YES 4G !

YES 4G

Assalamualaikum & Hi ! YES !! Ada sesiapa nak TERMINATE tak… ?? Tapi tak tahu macam mana… Saya just share yer.. Mungkin membantu korang yang memang dah pasang nawaitu.. Mukadimah Saya langgan YES 4G masa akhir tahun 2014.. Zaman tue takdak GST hokei.. Dengan bahagia nyer saya langgan.. bayar tiap-tiap bulan RM48 untuk 2gb. Huddle nie boleh connect sampai…

Share This:
error: Content is protected !!
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram