Cara Terminate YES 4G !

YES 4G

Assalamualaikum & Hi !

YES !!
Ada sesiapa nak TERMINATE tak… ?? Tapi tak tahu macam mana… Saya just share yer.. Mungkin membantu korang yang memang dah pasang nawaitu..

Mukadimah
Saya langgan YES 4G masa akhir tahun 2014.. Zaman tue takdak GST hokei.. Dengan bahagia nyer saya langgan.. bayar tiap-tiap bulan RM48 untuk 2gb. Huddle nie boleh connect sampai 5 devices… 1 lappy, 1 handset, 1 lagi saya bagi parent pakai (tyme cuti balik kg).  Kenapa langgan? Sebab internet asrama campus saya terukkk…lagi-lagi saya nie student major IT, lagi lah sangat perlukan internet.
Contract 2 years.

Ceriter nyerrr…
Setelah tamat contract, dalam awal tahun 2016… Pekerja YES 4G call saya, sama ada saya nak sambung guna lagi atau nak terminte.. Saya cakap proceed je nak guna internet… Yela, internet asrama terukk.. Dari Diploma sampai saya sambung Degree kat campus yang sama, internet masih terukk… tapi saya tak salahkan pihak asrama sbb dyorg ada buat kerja.. nak sampai hat atas tue lambat sangat… hmmmm… NO KOMEN.. Alhamdulillah pertengahan 2016 baru OK.. baru terasa duduk di bandar.. hmmmm

Kesilapan TERBESAR saya ialah sambung guna service YES 4G.
Kenapa? saya tak cakap YES 4G tak bagus…BAGUS for certain orang.
Macam kes saya nie..

  1.  saya student lagi, takde pendapatan tetap
  2. internet asrama dah laju
  3. GST – rakyat didahulukan… hmmmmm ????

Antara punca yang bagi kesan paling besar kat saya ialah GST.. daripada bulan-bulan bayar RM48, tetiba jadi RM50 lebih gitu.. rase lemau pulak nak bayar.. Setiap bulan mmg saya save RM50, ada lebih masuk tabung, nak beli ‘motorsikal terbang’ tapi sekarang dah tak cukup..

KESILAPAN saya lagi … saya tak alert yang YES dah jarang bagi mesej REMINDER bayaran selepas tamat contract. Saya tak tahu yang tue.. Saya biarkan je.. dekat 6 BULAN !! bayangkan dah berapa hingggggittt tertunggak.. DAN …. saya tak tahu pun kena terminate sendiri.. kena pegi CENTER.

KESILAPAN saya… saya ingatkan kalau tak bayar dah automatik terminate sendiri… SILAP weeeiii… Bill berjalannn… selagi mana tak di terminate kan.. Selagi itu setiap bulan YES renew balik biL… bijak.. bijak… HAhahahhahahah (*menangis dalam hati)

CARA TERMINATE
Untuk area KL.. pergi kat LOT 10 shopping mall, ground floor tue yer.
Dan saya tak boleh nak terminate lagi sebab kena settle dulu bayaran tertunggak.
So, saya tangguhkan dulu.. TAPI sebelum masuk bulan yang baru kena settle, nanti naik lagi bil.. hmmmmmm
Disebabkan hari nie, macam-macam hal terjadi, hilang mood…rase down pun ada… so, saya tangguh sat.. bagi reda api membara di hati… kang jadi lain pulak kannn..
Pekerja kedai tue bagi saya borang dulu.. untuk diisi.. then, datang semula sebelum next MONTH datang, buat naya bertambah bayaran weeeiii…

Kesimpulannya
Jangan ulang kesilapan saya. GOOD LUCK.
Semoga kalian juga mudah dalam apa jua urusan.. InsyaAllah
.
.

Related Posts:

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram