Kaki Shopping Online dapat cash back guna ShopBack App

Assalamualaikum & Hi !

Ok, entry kali nie HH nak share pasal ShopBack App nie. Kenapa benda nie penting untuk kaki shopping online?? Kebiasaannya bila shopping online nie kita akan keluarkan (cash out) duit betul..?? Tapi dengan adanya ShopBack App nie sebenarnya kita boleh dapat semula duit 6.0% ~ 11.0% daripada duit yang kita bayar beli barang di online. 

Gambar di bawah ini barang yang HH beli di online, dan ShopBack akan credit kan percentage dari total yang kita beli. Barang yang betul-betul dah sampai kat tangan baru ShopBack akan confirmed kan status supaya takde barang yang refund atau exchange. Kalau barang refund, tak dapatlah duit nya dari ShopBack

Figure 1: Pending Status

Figure 2: Pending Status Explained

Figure 3: Confirmed Status

Figure 4: Rejected Status 

Betul ke Shopback bagi semula duit selepas kita Shopping Online???

Ok lah. HH pun ragu-ragu juga pada mualanya. Iya lah kan, takkan lah depe nie nak bagi balik duit kita. So, selepas HH sendiri dah cuba dan ada experienced menggunakan ShopBack. HH akan share kan lah. Syarat minimum untuk withdrawalduit transfer ke bank sendiri, kena pastikan cukup RM10.

Figure 5: Withdrawal 

Figure 6: Profile Cashback Overview

Cuba tengok *Figure 6* nie. Available balance tue la kena ada RM10 baru korang boleh transfer duit dari ShopBack ke bank korang seperti *Figure 5*. Kalau korang perasan HH punya withdrawn dalam *Figure 6* nie RM29.29 bermakna HH dah pun berjaya transfer duit nie ke cimb bank sendiri. Meh HH kongsikan di bawah ini.

Withdrawal duit dari ShopBack ke Bank sendiri!

Mula-mula saya akan masukkan amount yang nak transfer ke bank *refer Figure 5* , lepas tue HH terima email dari ShopBack. 

Figure 7: Email Received Request to Cashout 

Kemudian HH terima lagi email dari ShopBack yang menyatakan duit tengah otw nak masuk ke bank.. hehehe

Figure 8: Cashout On The Way

Dengan penuh kesabarannya HH tunggu, dan cukup tarikhnya HH check di cimbclicks nak tengok betul ke idok masuk duit nyer nie kan. 

Figure 9: Cimbcliks 

Alhamdulillah….!! Betul rupanya ShopBack nie… Sebenarnya lama HH tak bukak shopback kat website, tapi baru dapat tahu depe dah ade APPS kat Android!!! Rugi tak pakai ShopBack App sebelum nie masa shopping online. Harap korang tak lepaskan peluang ini ok. Jangan bazir banyak sangat duit. Pakailah ShopBack App nie.

Figure 10: ShopBack App

Dibawah ini antara senarai website Online Shopping yang boleh guna ShopBack. Dan ada banyak lagi, korang boleh tengok di ShopBack website. Harap bermanfaat la yer entry kali nie. Shopping sambil dapat semula duit kita yang melayang tue. Huhuhu.

Figure 11: Online Shopping Website

Untuk menggunakan dan kelebihan ShopBack nie ofkos la kena ada account nie. Yang belum ada account ShopBack, korang boleh sign up disini. Terima kasih baca sampai habis. Moga bermanfaat.

 

 

 

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram