Group Whatsapp antara Ibubapa & Guru?

Assalamualaikum & Hi !

Zaman milenium tak lepas daripada penggunaan teknologi untuk setiap sektor mahupun bidang professional masing-masing. Baru-baru ni, HH ada bersembang dengan golongan cikgu mengenai perkembangan di sekolah. Banyak isu yang mereka kongsikan. Kebanyakannya stress…HH dengar pun terkejut dengan situasi mereka dan juga rasa kesian pun ada. Tapi nak buat macam mana, HH jadi pendengar setia aja lah, bagi mereka luahkan perasaan untuk lega kan sedikit sebanyak kekusutan mereka.

Antara isu yang menarik yang HH nak highlight kan disini ialah mengenai group whatsapp antara ibubapa dan guru. Ini pertama kali HH dengar. Ada beberapa masalah yang tak berapa enak di dengar bila dah ber‘group’ whatsapp nie, makin kusut la cikgu-cikgu nak melayan kerenah ibubapa pulak, sedangkan hal murid-murid pun cikgu dah pening kannn…

Mungkin kegunaan group whatsapp ini bertujuaan untuk sampaikan maklumat tapi lain pula jadinya bila semua participants (ibubapa) dalam group tersebut boleh reply message dalam tu. Disini saya kongsikan khas untuk admin group cara setting group whatsapp supaya dapat kawal penggunaan group whatsapp tersebut sebaik mungkin dan tidak tersasar dari matlamat asal. Semoga dipermudahkan urusan untuk semua cikgu-cikgu di seluruh Malaysia.

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram